maanantai 14. huhtikuuta 2008

Vihdoin..

Kylläpäs kesti taas, että sain aikaan tämän. Mutta parempi myöhään ja niin päin pois =). Neuletapaaminen pidettiin siis tuttuun tapaan tiistaina, tais olla noin viikko sitten mun ajanlaskun mukaan ;). Mukana oli mukavasti porukkaa ja kirjoja. Muistakaahan, kun hankitte uusia kirjoja (tai jos teillä on vanhojakin kirjoja), niin laittakaa ihmeessä niistä esittelyitä tänne meille muillekin. Tässä tän kerran kirjat. Yksikään niistä ei ollu allekirjoittaneen, enkä ees ehtiny sukkien neulonnalta niitä kaikkia selata, eli omistajat - näistäkin voi tarinoida tänne.

Pami oli löytäny kirjahyllystään uuden kirjan:

Mie lainasin tän välittömästi, tässä oli tosi mukavia ohjeita - semmosia erilaisia. Tästä kirjasta on tulossa Pamin huivi, tässä näkyy pintaa mutta ei mallia. Malliltaan huivi on kapea reunoista ja leveä keskeltä, oikein hauskan näkönen:Lanka on siis kohtalaisen pastellisävyistä ;). Katja ihastu tähän lankaan välittömästi. Se ei tuskin ketään yllättänytkään, Katja ihastuu kaikkeen missä on joko vaaleenpunasta väriä tai lehmän kuva =). Katjan tekeleissäkin oli pastellimeininkiä, tekeillä on joogasukat:No vähän ne on eri kokoluokkaa mutta harjotus tekee mestarin =D. No eikä, pienempi on siis Jonnalle, joka on innostunu joogaamaan Katjan kanssa. Näissähän on ideana se, että kantapää ja päkiä pysyy hyvin paikoillaan mutta tassut ei silti jäädy. Nää on niitä malleja, missä yksinkertanen idea on huipussaan, aivan loistavat käytössä!

Pamin langan ohella Katja innostu kahvipussikirjasta:


Tää onkin aivan loistava kirja..mulla on edelleen tekeillä tästä yks kassi. Siinähän kävi niin, että tein ensin kassin melkein valmiiks ja huomasin sitten että mulla ei oo kanttinauhaa siihen. Laitoin kassin säilöön ja ehkä kolmen kuukauden päästä muistin ostaa sitä kanttinauhaa. Kas vain, kassi oli siinä vaiheessa niin hyvässä jemmassa että eihän sitä mistään löytynyt. Nooh, ehkä taas neljännesvuoden päästä löysin kassintekeleen ja kuten arvata saattaa, kanttinauhat on kadoksissa. Saapa nähdä, onko kassi ja kanttinauhat koskaan samaan aikaan löytyneinä että tulis valmista..

Sitä odotellessa tikuttelin näitä sukkia, jotka tulikin sopivasti tapaamisessa valmiiks:Tylsääkin tylsemmät jämälankasukat, mutta eiköhän noistakin joku joskus ilahdu. Kirsi oli ottanu mukaansa jotain einiintylsää, omanpään huivin, jonka ihana ohje on julkaistu Kirsin blogissa (ja joka hyppää allekirjoittaneen puikoille jo piakkoin). Malli on aivan ihana!


Alla vilkkuu jo valmis huivi samalla kaavalla, kaunis kuin unelma. Nimikilpailu on edelleen siis käynnissä, käykäähän osallistumassa jos mielikuvitusta riittää! Kaunista, kaunista. Jos en ois jo osallistunu nimikilpailuun, osallistuisin nimellä Kaunotar. Vai saakohan siihen osallistua toiseen kertaan?

Kirsi on langanostolakossa, ja koska sehän ei ihan helppoa vannoutuneelle lankaholistille ole, niin hän oli käynyt kirjakaupassa ostamassa pahimpaan ahistukseen neulekirjan:


Kirja sai kovasti kehuja, minä en sitäkään ehtinyt selata. Kannesta pääten neulemalleja on monenmoista, oikea neulojan unelma. Käyn huomenna kaupungissa (kampaajalla =)), niin käyn samalla kirjakaupassa kurkkaamassa josko noita vielä olis..

Niina (olihan se Niina, olihan? Mun nimimuisti on olematon, pahoittelut) on vasta uudestaan innostunut neulomaan, ja hällä oli tekeillä kaulaliina:


Fiksua. Koskä mä kun alotin neulomisen niin alotin heti enstöikseni tikuttamaan pitkävartisia miehen sukkia, kokoa 43 ja puikot kokoa 3. Hohhoi! Voitte ihan vaan kuvitella..onneks ei neulomainto lopahtanu siihen, ois voinu hyvinkin käydä niin..Varsinkin kun lopputulos kaiken sen vaivan jälkeen oli kauhistuttavan järkyttävä!

Niinan äiti taas neuloi Suomi-sukkia Savonlinnan malliin:


Nää oli tosi hienot. Tässä vielä lähikuva kantapäästä, johon oli yrityksenä saada 3 tornia Olavinlinnan malliin. Aivan loistava idea! Ja tää kantapää oli tosi kaunis, ei uskoiskaan miten paljon yks raita jossain tekee:Kuva on vähän hupsiskupsis, mä käänsin sen innokkaana kerran liikaa. Khih. Mut hyvää niskajumppaa..

Mukana oli myös paperiaskartelukirja, tätäkään en selannut, siitä vois joku kirjaa paremmin tunteva kertoa jotain (ja ottaa vaikka ihan sieltä sivuiltakin muutaman kuvan?):Marjo oli jättäny virkkuunsa tauolle, ja pisteli tilausliinaa suunnattomalla innolla. Oli oikein mukava katsella ku Marjo oli niin innoissaan sekä liinan kauneudesta, että valmiiks rastitetusta kankaasta..Tää on edenny jo aika hurjasti, Marjon blogissa on tästä parempaa kuvaa mistä saa vähän käsityksen siitä että mitä on tuloillaan, tää kuva kun ei paljoa kerro:


Miun täytyy jatkaa virkkaamista. Opettelin Himppu-mummon patalapun ja tajusin että tulossa on parit tuparit ja synttärit. Patalappuhan on lahjoista parhain, eikös vain?

Tiistaisin terveisin, Sini

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Ihana juttu sini. Saat osallistua toisenkin kerran nimikilpailuun. Ratkon varmaan voittajan huomenna. Tuo neulojan käsikirja on tosi monipuolinen. Sopii vasta-alkajasta jo enemmän osaavallekin. Askartelukirjan voin ottaa seuraavalla kerrallakin mukaan. Se on myös tuhti paketti.

Pami kirjoitti...

Kiitos taas hauskasta kirjoituksesta!

Minä voisin kyllä nykyisin käydä vaikka useamminkin noissa tapaamisissa. Kyllä ne niin mukavia ovat... :-)

Sini kirjoitti...

Kirsi, kävin osallistumassa. Hurjan hyviä nimiehdotuksia siellä oli! Kerron oman lemppariehdokkaani kun oot ratkassu nimen =).

Pami, ihan totta puhut. Ja energiaa saapi moneks päivää.

katja_helena kirjoitti...

Kyllä miekii aina niitä tapaamisia niin kovin ootan. Kiitos vielä kaikille jälleen niin mukavasta seurasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Sini muistit nimeni oikein ja äitini nimi on Oili, joka noita Suomi sukkia on tehnyt. Kyllä nuo tapaamiset ovat tosi mukavia ja ehkä jossain vaiheessa saan sen oman bloginikin aikaiseksi..
Terkuin Niina

Sini kirjoitti...

Huoh, hyvä =). Täytyy lisätä siun äitinki nimi tuohon kirjotukseen. Mie en koskaan muista kenenkään äitien nimiä ku kaikki on vaan jonkun äitejä =D.

Niin, ja tosiaan. Täällä saat harjotella oman blogin pitoa niin kauan ku mahdollisesti päätät perustaa oman. Eli jos on jotain esiteltävää niin kirjotat vaan oman postauksen. Jos tarviit apua niin täällähän me ollaan :).

Kirsi kirjoitti...

Teille kaikille ihanille naisille on jotain kivaa blogissani